Shopify Hız Optimizasyonu Sayesinde Seri Satışlar

Shopify hız optimizasyonu, e-ticaret mağazanızın başarısı adına en önemli konulardan biridir. Web sitenizin performansı, web sitenizin yeni kullanıcılara ulaşma yeteneği ile doğrudan ilişkilidir. Shopify Hız Optimizasyonu Sayesinde Seri Satışlar yakalayabilirsiniz.

Hız konusunda Shopify’ın sağladığı avantajlar yok mudur?

Shopify, hız konusunda tarayıcı önbelleğe alma ve CDN desteğini sitenizi ilk oluşturduğunuz andan itibaren size sunacaktır.

Önbelleğe alma; resimler, JavaScript ve CSS gibi içeriklerin bir kısmının kullanıcıların tarayıcılarında yerel olarak depolanmasının sağlanmasıdır. Sitenize ikinci kez giren bir kullanıcının bazı şeyleri tekrardan indirmesine gerek kalmaması siteyi hızlandırır.

CDN ise; web sitenizin içeriğinin bir bölümünün dünya genelinde bulunan sunucularda depolanmasına olanak sağlar. Bu kullanıcılarınız ve web siteniz arasında mesafeyi azaltmak anlamına gelir.

E-ticaret sitemin yavaş işlemesinin sebepleri neler olabilir?

Temaların etkisi, büyük boyutlu resim kullanımı, gifler, üçüncü boyut uygulamalar ve kaynaklar, izleme kodları gibi birçok sebebi olabilir. Sebepleri çok ve yaygın olmasından dolayı iyileştirme, çoğu web sitesinin ihtiyaçları arasındadır.

Shopify hız optimizasyonu konusunda uzman olan ekibimiz, yaptığı analizlerle sorunu da çözümü de size sunacak ve web sitenizin en iyi performansa ulaşmasını sağlayacaktır.

Web sitem çok hızlı olmasa da işliyor işte, bu yeterli değil mi?

Satışlarınızın artması için sadece “iyi olmak” hedefi yeterli olmayabilir, en iyisi olmayı da hedeflemelisiniz. Mağaza optimizasyonu, diğer rakip e-ticaret mağazalarının önünde kalmakla alakalı olup bu hedefe sizi yakınlaştıracak olan iyileştirmedir.

Arama motorlarında üst sıralarda yer alabilmek de bu nedenle büyük önem taşır. Ne kadar üst sıralarda yer alırsanız mağazanızın müşteri trafiği de o kadar çok olacaktır. Doğru orantılı olarak yoğun müşteri trafiği de beraberinde yoğun satış ve pazarlama getirecektir.

Google’ın sayfaları sıralayan algoritması (SEO) tarafından kullanılan sinyallerden birinin de web sitesinin hızı olduğu bilinmektedir. Shopify Hız Optimizasyonu Sayesinde Seri Satışlar yakalayabileceğiniz gibi, Google'da üst sıralara da daha rahat tırmanabilirsiniz.

Her şeyden önce web sitenizin performansı, kullanıcı deneyimini etkiler. Bir web sitesinin yavaş yüklenmesi hepimizin canını sıkar. İşlem gerçekleştirmeye çalışırken sürekli bir duraksama yaşamak, web sitesiyle aramıza mesafe sokar ve güvensizlik oluşmasına sebep olur. Kendi ihtiyacını karşılayamayan bir işletme benim ihtiyacımı nasıl ve ne kadar karşılayabilir ki?

Site hızında sadece bir saniyelik iyileştirme dahi e-ticaret siteniz için büyük kazançlar sağlayabilir. Kullanıcı memnuniyeti, sizin memnuniyetiniz demektir.

Uzmanlarımızla birlikte Shopify e-ticaret sitenizin performansını artırmak ve ışık hızında satış ve pazarlama yapıp büyük kazançlara imza atmak için bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz.