Türkiye'de Shopify Kullanımı

Özellikle COVID-19 salgınından sonra Türk girişimciler e-ticaret platformlarını daha aktif kullanmaya başladı. Bununla birlikte “hangi e-ticaret platformunu kullanmalıyım?” gibi sorular da daha sık duyulur oldu. Bu yazımızda hem bu sorulara cevaplar üretecek hem de global ölçekli bir e-ticaret platformu olan Shopify hakkında ve Türkiye’de Shopify Kullanımı üzerine bilgilendirme yapacağız.

Türkiye’de çeşitli e-ticaret platformları yaygın olarak kullanılmakta. Sektörde büyük yer işgal eden Ideasoft, Ticimax gibi otomasyonların yanı sıra biraz da olsa Magento, Woocommerce gibi platformlara yönelim mevcut. İyzilink ile link üretip Instagram, Whatsapp gibi mecralarda satışlar yapan kitle de gözardı edilemeyecek durumda. Bütün bunlara bir de Trendyol, Hepsiburada gibi pazaryerleri de eklendiğinde çok dilimli ve iştah açıcı bir pastanın varlığından söz edebiliyoruz.

İşte bu ortamda, aylık en az 29 dolar ücretli paketleriyle Shopify cılız bir merhaba diyor Türk girişimcilere. 2022 Ocak kuruyla yaklaşık aylık 400 TL gibi bir garanti gideri bulunan Shopify, maliyetiyle yeni girişimcileri korkutsa da aslında daha mı avantajlı? Birlikte inceleyelim.

Günümüz internetinde, özellikle de e-ticarette hız ve güvenlik gibi konular için yüksek enerji harcanmakta. Yukarıda adı geçen platformları kullanmayıp Woocommerce, Magento gibi bir yazılımı sunucunuzda çalıştırarak bir e-ticaret sitesi oluşturduğunuzda, hız ve güvenliği temin etmek zorunda kalabiliyorsunuz. Sunucu güvenliğinden ve hız optimizasyonundan sorumluyken e-ticaret faaliyetlerini sürdürmek çok kolay ve ucuz değil.

Günümüzde Woocommerce çalıştırmak için gereken en ucuz hosting servisinin neredeyse yıllık 400-500 TL olduğunu biliyoruz. Ayrıca WordPress ve PHP’ye, biraz sunuculara ve biraz da güvenliğe hakim olmamız, değilsek bu alanlarda bilgili birini bulmamız gerekmekte. Bütün bunlar olduktan sonra bir hacker grubunun sitemizdeki açıkları kullanarak verilerimizi çalmayacağından da emin olmalıyız. Kulağa zor geliyor olmalı, bizce bunu bir kenara bırakmalsınız.

Veri güvenliği ve site güvenliği, e-ticaret dünyasında kazançla var olmak için oldukça önem taşıyan bir konu. Bu yüzden Ideasoft, Ticimax veya Shopify gibi platformları kullanarak güvenlik dertlerini aşmayı düşünmeliyiz.

Shopify'ın güven veren operasyonel bir platform oluşu, Türkiye'de Shopify Kullanımı oranını gittikçe artırmakta. E-ticaret dünyasına emin adımlarla giriş yapmaya geç kalmış değilsiniz. Daha fazla bilgi edinmek için bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz. Shopify Türkiye olarak sizlere mümkün olan en iyi şekilde hizmet sunmaya hazırız.